Pokličite nas 07 45 22 010
Primerjaj artikle

White wall gume

Pnevmatike vašega avtomobila so črne - to lahko domnevamo. Skoraj vsi avtomobili danes imajo črne pnevmatike, a sredi prejšnjega stoletja ni bilo tako. Pnevmatike Whitewall so bile zelo priljubljene že takrat, zdaj pa jih le redko vidimo.

Zakaj sploh obstajajo white wall gume in kam so šle?

Avtomobilsko oblikovanje se je razvijalo zelo hitro in danes so številne funkcije, ki so bile priljubljene pred desetletji, danes popolnoma izginile. Ste na primer opazili, da ni novih avtomobilov s dvigajočimi se žarometi?Pnevmatike so narejene iz gume in guma je črna. Čista naravna guma pa ni idealen material za pnevmatike, ker se prehitro obrabi. Pnevmatike, ki se prezgodaj obrabijo, ne koristijo nič, toda pnevmatike, ki nimajo oprijema, so še slabše. In tako so proizvajalci iskali nekaj za izboljšanje pnevmatik. Odgovor, do katerega so prišli, je bil cinkov oksid, ki ga je bilo razmeroma enostavno vključiti v gumeno zmes.In ja, uganili ste - cinkov oksid je bel. Čeprav so bele gume zagotavljale želeni oprijem, so se prehitro obrabile. Nato so se proizvajalci odločili, da dodajo črni ogljik, kar je znatno povečalo vzdržljivost pnevmatik. Da bi prihranili nekaj denarja, so proizvajalci črno gumo vgradili samo v tekalno površino in tako se je rodila pnevmatika Whitewall.

In ker vemo kako dobro izgledajo Whitewall pnevmatike na starodobnikih, jih imamo v naši ponudbi že od samega začetka.

Za dobavljivost glede na dimenzijo in debelino belega roba nas lahko pokličete na številko 07 45 22 010 ali pošljite obrazec.

NAZAJ

100% VAREN NAKUP

VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI

HITRA DOSTAVA

IZDELKE ODPOŠLJEMO ŠE ISTI DAN

PLAČILO S KARTICAMI

MASTERCARD / VISA / MAESTRO

LEANPAY PLAČILO NA OBROKE

ENOSTAVNI IN HITRI OBROČNI NAKUPI

Naložbo (izdelavo spletne strani, spletne trgovine, rezervacijske platforme in mobilne aplikacije) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×